Йога БКС Айенгара в Одессе

Оксана Богуш (Junior Intermediate 1)

БКС Айенгар

АйєнгарПатріарх йоги - таким запам'ятав світ Беллура Крішнамачара Сундараджа Айєнгара.

Відомий Гуру йоги БКС Айєнгар – майже 80 років практикував та навчав стародавній науці учнів з усього світу. Він народився 14 грудня 1918 року і зберіг лінію парампари (ланцюг наступності від вчителя до учня) великого вчителя йоги Шрі Тірумалаї Крішнамачар'ї, продовжувача традиції Шрі Рамамохана Брахмачарі. Гуруджі залишив своє тіло 20 серпня 2014 року. Книги БКС Айенгара, такі як «Йога дипіка», «Пранаяма дипіка» - це класика, що є джерелом натхнення та знань для практикуючих йогу в усьому світі.
У 1973 році Гуруджі заснував інститут йоги пам'яті своєї дружини Рамамані (RIMYI) у місті Пуна на півдні Індії. Тут викладав він сам, потім - його діти Гіта і Прашант Айєнгар, і онуки.
Метод Айєнгара і традиційний, і сучасний, він для чоловіків і жінок усіх культур і різного віку. Головне, що характеризує йогу Айєнгара – це тонка внутрішня робота з вирівнювання тіла в асані, що сприяє об'єднанню тіла та розуму. Від інших методів її відрізняє необхідність інтелектуальної участі учня. Тут не виконуються асани та пранаями механічно, як фізичні вправи. Тому є можливість для постійного зростання та самовдосконалення.